Veroordeling dodelijk ongeval filefuik blijft in stand

© L1 (archief)
De veroordeling tot acht jaar cel voor Maikel R., die op 22 oktober 2011 op de A2 bij Maarssen een 35-jarige automobilist uit Maastricht doodreed, blijft in stand.
Dat heeft de Hoge Raad dinsdag besloten.

Filefuik

De 49-jarige Maikel R. reed in september 2011 op de A2 bij Maarssen in op een file die de politie met opzet had gecreërd, een zogenoemde filefuik. Hij was op de vlucht voor de politie nadat hij een tankstation had getankt zonder te betalen.
Bij het ongeval kwam een 25-jarige automobilist uit Maastricht om het leven.

Rechtbank

De advocaat van R. bestreed bij de hoogste rechter dat R. roekeloos had gereden. De Hoge Raad is het daar niet mee eens. R. had geen rijbewijs, reed onder invloed van cannabis en reed "veel te hard over een afstand van 25 kilometer".

Roekeloos rijden

De Hoge Raad: "Daarbij haalde hij, links en rechts slingerend andere weggebruikers in, ramde hij meerdere politieauto's en reed hij met hoge snelheid tegen de auto van het slachtoffer aan. Daarom veroordeelde het gerechtshof de verdachte terecht voor roekeloos rijden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!