Twaalf aanhoudingen bij internationale politiecontrole

© Rob van Diermen (L1)
De Nederlandse, Belgische en Duitse agenten die woensdag een grootschalige controle deden bij de grensovergangen in de Euregio, hebben daarbij in totaal twaalf mensen aangehouden.
Daarnaast werden er nog de nodige goederen in beslag genomen door de agenten, die naast snelwegen ook controleerden bij secundaire wegen, sluiproutes en zelfs zandpaden bij de landsgrenzen tussen grofweg Heerlen en het Belgische Eupen.

20.000 euro

Het totaalbedrag aan openstaande boetes dat nog geïncasseerd werd komt neer op zo'n 20.000 euro. Meer dan honderd voertuigen en duizend personen werden door de politie doorgelicht. Agenten kregen daarbij onder meer hulp van speurhonden en helikopters.
Geen geldig rijbewijs
Eerder op de dag werd al bekend dat specifiek bij de grensovergang van de A76 bij Bocholtz iemand was opgepakt die nog 40 dagen cel tegoed had. Ook werd daar iemand van de weg geplukt die al jaren zonder geldig rijbewijs onderweg was.

Wapens

Naast een gestolen auto werden ook twee gestolen racefietsen bij de controle in beslag genomen. De politie stuitte bovendien op verschillende wapens: zo werden er een groot mes, pepperspray en een taser gevonden in verschillende voertuigen. Ook nam men bij meerdere personen verdovende middelen in beslag

Winkeldieven

En passant wisten controlerende agenten ook nog twee winkeldieven in de kraag te vatten. Ook werd een automobilist op de vingers getikt, omdat diens baby niet in een kinderzitje was gezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!