Zeven ton voor Foodlab Limburg: meer opleidingen

© Pexels
FoodLab Limburg ontvangt een subsidie van bijna zeven ton, bedoeld om leren en werken in de food- en gastvrijheidssector dichter bij elkaar te brengen.
Er is grote vraag naar voldoende en goed opgeleid personeel in die sector. De subsidie wordt beschikbaar gesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Acht leerlocaties

In het initiatief FoodLab Limburg werken ruim 60 Limburgse bedrijven uit de horeca- en gastvrijheidssector samen met onderwijsinstellingen om de sector toekomstbestendig te maken. Met het bedrag kunnen Arcus en Gilde Opleidingen meer beroepsgerichte opleidingen aanbieden. Er wordt gestreefd naar ongeveer acht locaties, verspreid over de hele provincie, waar studenten de opleiding kunnen volgen.

Up-to-date

"Om studenten nog beter voor te bereiden op hun toekomst, is het nodig dat opleidingen up-to-date zijn", zegt onderwijsminister Ingrid van Engelshoven. "Het is daarom mooi om te zien dat mbo-scholen en bedrijven samen investeren om de aansluiting tussen beide nog verder te verbeteren."
Ook gedeputeerde Eric Geurts van Toerisme is blij met de bijdrage. "Dankzij deze bijdrage zetten we weer een stap richting een toekomstvaste food- en leisuresector."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!