Minuut stilte voor militair René Zeetsen bij Venloop

Bijna alle vlaggen aan het Hagelkruis in Hout-Blerick hangen halfstok. © Foto MLG/Laurens Eggen
Voor de omgekomen helikopterpiloot René Zeetsen is vlak voor de doorkomst van de Venloop in Hout-Blerick zondagmiddag één minuut stilte gehouden.
Op die manier herdachten bewoners van de Groetweg in Hout-Blerick hun dorpsgenoot die dinsdag verongelukte in Mali. Hij kwam samen met een collega om bij een helikoptercrash tijdens een VN-missie in Mali.

Stilstaan bij overlijden

Ook in Mali werd al stilgestaan bij het overlijden van de twee militairen. Collega’s droegen kapitein René Zeetsen en eerste luitenant Ernst Mollinger vrijdag naar het toestel dat de lichamen naar Nederland zou brengen. Langs de route brachten honderden Nederlandse militairen en een hoge VN-delegatie een laatste groet.
Feest in Hout-Blerick
De nabestaanden van René Zeetsen uit Hout-Blerick wilden dat de Venloop net zo feestelijk door het dorp trekt als in andere jaren. Dat liet burgemeester Antoin Scholten donderdag weten nadat er wat onrust was ontstaan. Het overlijden van Zeetsen maakt het vieren van een uitbundig feest voor veel bewoners toch pijnlijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!