2,8 miljoen tussen kippenvlees, broer Jos van Rey opgepakt

© iStock
De broer van Jos van Rey, Hennie van Rey, is dinsdag op Aruba met twee anderen aangehouden als verdachte in een grote witwaszaak.
Dat heeft de advocaat van Van Rey bevestigd tegenover de NOS.

3,9 miljoen

Het OM maakte vrijdag bekend dat de politie in een groot witwasonderzoek ruim 3,9 miljoen euro cash in beslag heeft genomen. Dat gebeurde bij doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden in Nederland, Aruba en België. In Roermond zijn drie woningen en drie bedrijfspanden doorzocht.
Een van de drie opgepakte verdachten is dus Hennie van Rey. Hij werd op verzoek van politie en justitie in Nederland op Aruba gearresteerd.

Roermond

2,8 miljoen euro werd ontdekt in pakketten kippenvlees in een koelcontainer in Aruba. 1,1 miljoen werd gevonden bij verschillende doorzoekingen van de woningen en bedrijfspanden in Aruba, Nederland en België. Bij de doorzoekingen in Roermond, een woning in het Belgische Lanklaar en een bedrijfspand in Bree (B) werden in totaal 700.000 euro aan contanten, de bedrijfsadministratie en twee computers inbeslaggenomen.

Vleesverwerking

De drie worden verdacht van het witwassen van geld dat is verdiend met misdrijven. "Het geld werd door henzelf of anderen in ontvangst genomen, beheerd, gewisseld en ondergebracht op voor de buitenwereld verborgen plekken", meldt het OM. "Het vermoeden bestaat dat het reguliere vleesverwerkingsbedrijf van Van Rey is gebruikt om contant geld te verplaatsen van Nederland naar Aruba."

Naar Nederland

Begin volgende week wordt hij naar Nederland overgebracht. Hier zal de raadkamer van de rechtbank zich buigen over zijn gevangenhouding. De twee ander verdachten blijven op Aruba en worden daar voorgeleid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!