Roger van Boxtel volgt ontslagen NS-topman op

© ANP/ Robin van Lonkhuijsen
Roger van Boxtel is per augustus de nieuwe topman van de Nederlandse Spoorwegen.
Minister Jeroen Dijsselbloem heeft Van Boxtel voor één jaar benoemd tot president-directeur van de spoorwegen. Dat maakte NS maandag bekend.

Timo Huges

Zodra Van Boxtel aantreedt, bestaat de raad van bestuur van NS weer uit twee personen. Na het vertrek van topman Timo Huges was Engelhardt Robbe alleen achtergebleven. Begin volgend jaar gaat het bedrijf op zoek naar een vaste nieuwe topman.

Vertrouwen

Huges vertrok in juni bij NS, nadat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd. Het vertrouwen was weg omdat in het onderzoek naar de aanbesteding voor openbaar vervoer in Limburg onregelmatigheden waren opgedoken. Huges kreeg geen geld mee bij zijn vertrek.

Minister D66

Van Boxtel was voor D66 minister en lid van de Tweede en Eerste Kamer. Tot voor kort was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Menzis. Volgens NS kent Van Boxtel de situatie waarin de spoorwegen zitten goed: "Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol die tegelijk een commerciële opdracht heeft."
Hij heeft volgens NS zelf gevraagd om een vast jaarsalaris en geen variabele beloning.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!