1Lunch: Komt Fleetwood Mac naar Pinkpop?

© Jean-Pierre Geusens
* André Rieu krijgt geen boete voor kinderarbeid* Vermoedelijke brandstichting bij ijzerhandel* Vondst drugslab in Maastricht leidt naar België

Geen kinderarbeidboete voor André Rieu

Orkestleider André Rieu hoeft geen boete te betalen vanwege een vermeende overtreding van de wet op de kinderarbeid. Dat heeft de Raad van State woensdagochtend beslist. De walsmeester kreeg een boete opgelegd omdat hij in 2015 een groep minderjarige Roemeense panfluitspelers te lang liet werken. Lees hier meer.
André Rieu en de jonge panfluitspelers tijdens het concert op het Vrijthof in 2015. © Jean-Pierre Geusens

Lieke Martens is groot fan van Ronaldinho én zijn paardenstaart

Lieke Martens is inmiddels een groot voorbeeld voor jonge voetballers, zelf was ze als kind idolaat van de Braziliaanse balvirtuoos Ronaldinho. Niet alleen bewonderde ze zijn goeie dribbels, maar ook zijn kapsel viel in de smaak. "Hij had een paardenstaart", zegt de sterspeelster uit Nieuw-Bergen in gesprek met Ons Oranje. "Ik had geen vrouwenvoorbeelden, dus kwam ik uit bij hem." Lees hier meer.

Sterke verdenkingen brandstichting bij ijzerhandel

Het lijkt er sterk op dat de brand van afgelopen nacht bij een metaalrecyclingsbedrijf in Haelen is aangestoken. De eigenaar heeft op camerabeelden gezien dat de voertuigen besprenkeld werden met een vloeistof. De politie heeft ook verdenkingen en gaat daarom de brand onderzoeken. Lees hier meer.
© Fer Traugott

Spoor drugslab leidt naar België

Een vondst van een drugslaboratorium in Maastricht heeft tot politieacties geleid net over de grens in België. De Belgische politie heeft dinsdag op acht plekken in Lanaken en Maaseik een inval gedaan, nadat er zaterdag een drugslab in Maastricht werd ontdekt. Het Belang van Limburg schrijft dat de politie een link tussen de twee vermoedt. Lees hier meer.
Rumours of Little Lies: komt Fleetwood Mac naar Pinkpop?
Het duurt nog even voordat Jan Smeets de line-up van de jubileumeditie van Pinkpop wereldkundig maakt. Maar de geruchtenmolen draait al op volle toeren. Fleetwood Mac kondigde gisteren aan op wereldtournee te gaan. Het toeval wil dat ze vlak voor Pinkpop in Berlijn op de bühne staan. Volgens de festivalliefhebbers kan de band rondom Stevie Nicks dan ook makkelijk een tussenstop in Landgraaf maken. Lees hier meer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!