RWE haalt personeel Clauscentrale bij andere centrales

© Istock
De ongeveer 35 mensen die aan de slag gaan bij het opnieuw opstarten van de Clauscentrale in Maasbracht, komen van andere centrales van energiebedrijf RWE.
Dat meldt directeur Taco Douma van RWE aan L1.

Ondersteunende diensten

Behalve het eigen personeel verwacht Douma dat er ook wat banen vrijkomen voor mensen in de omgeving, maar dan gaat het om ondersteunende zaken zoals beveiliging of schoonmaken.

Uit de mottenballen

Woensdag maakte het energiebedrijf bekend dat de centrale in Maasbracht opnieuw in gebruik wordt genomen. Die lag sinds 2014 stil, omdat het toen door de lage energieprijs niet rendabel was om de gascentrale open te houden. Nu de energieprijs hoger ligt, worden de ketels en turbines uit de mottenballen gehaald.
Onderhoud
De komende twee jaar krijgt de centrale een grote onderhoudsbeurt en wordt het personeel opgeleid om in Maasbracht aan de slag te kunnen.

Klimaat
Ondanks de plannen van het kabinet om de CO2-uitstoot te verminderen is het volgens RWE geen probleem om een gascentrale in gebruik te nemen. Volgens Douma is de Clauscentrale sowieso een stuk schoner dan bestaande kolencentrales. Fossiele brandstoffen blijven volgens hem nodig, omdat de energie die wordt opgewekt door windturbines of zonnepanelen afhankelijk is van het weer.

Daarnaast is de centrale in Maasbracht interessant voor de Belgische markt, omdat daar volgens RWE een tekort aan elektriciteit is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!