'Mogelijk iets mis gegaan bij vullen luchtflessen'

© Istock
De Italiaanse politie vermoedt dat een fout bij het vullen van de persluchtflessen de twee Limburgse duikers zaterdagmorgen fataal is geworden.
De duikers lagen volgens de Italiaanse politie, die verschillende betrokkenen heeft verhoord, niet lang in het water, toen het al misging. Waarschijnlijk was er iets mis met de luchtflessen.

Duikongeval

Roland Vervoort (46) uit Venlo en Paul Hendriks (53) uit Echt kwamen zaterdagochtend in het Italiaanse Genua om het leven. De twee hoorden bij een groep die naar het wrak van een gezonken olietanker voor de kust van Arenzano dook.
De twee mannen werden plotseling ziek. De bemanning waarschuwde de hulpdiensten, maar beide mannen overleden voor ze in het ziekenhuis arriveerden.

TechDive

Toine Peeters van Scuba Tech Diving Nederland zegt dat de flessen standaard met een mix van zuurstof, helium en stikstof werden gevuld bij duikschool TechDive in Arenzano. De Italiaanse politie heeft de flessen daar in beslag genomen voor onderzoek. TechDive wilde zondag niet reageren.

Semi Professionals

Voorzitter Joel Simons van sportduikvereniging De Duukerkes uit Herten, waarvan de beide slachtoffers uit Blerick en Echt lid waren, bevestigt dat Vervoort en Hendriks diverse opleidingen hadden gevolgd en 'semi-professionals' waren.
Lees meer op www.limburger.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!