Verzet tegen sluiting Floriadeterrein

De Innovatoren op het voormalige Floriadeterrein in Venlo. © L1
Een groep bezoekers van het voormalige Floriadeterrein in Venlo houdt 20 oktober een actiedag om terrein open te houden voor publiek.
De eigenaar wil het gebied buiten kantoortijden afsluiten voor publiek

Manifest

Tijdens de actiedag willen de recreanten een manifest aanbieden aan Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, de eigenaar van het terrein. De initiatiefnemers willen hierin duidelijk maken waarom zij het gebied zo fijn vinden. Ook willen ze meedenken over oplossingen om het terrein schoon en veilig te houden. De veiligheid voor de bedrijven en onderwijslocaties op het terrein wordt door de eigenaar als reden opgevoerd om het af te sluiten buiten kantoortijden.

Nieuw bestemmingsplan

De PvdA heeft zowel op provinciaal als gemeentelijk niveau de kwestie aan de kaak gesteld. Het Venlose college moet in het voorjaar van 2019 een nieuw bestemmingsplan vaststellen. In antwoord op de vragen van de PvdA laat het college weten niet te kunnen garanderen dat het terrein open blijft voor publiek. In het huidige bestemmingsplan staat dat het park in eerste instantie is opengesteld voor de Floriade. Na de sluiting is besloten het gebied te ontwikkelen tot Brightlands Campus Greenport Venlo.

Meer ruimte voor campus

Die Brightlands Campus, waar onderwijs op het gebied van gezonde voeding centraal staat, groeit. Of recreanten het gebied ook in de toekomst nog kunnen bezoeken, is afhankelijk van de ontwikkeling van campus.
Recreanten die het voormalige Floriadeterrein open willen houden hebben ook een Facebook-pagina in het leven geroepen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!