Bijna 5,5 jaar cel voor mishandeling tbs-kliniek Oostrum

© L1
Een tbs'er die vorig jaar een medewerkster van De Rooyse Wissel mishandelde, moet bijna 5,5 jaar de cel in.
Hij is tot vier jaar cel veroordeeld voor de mishandeling in Oostrum. Daarbovenop moet hij vijfhonderd dagen uitzitten die hij nog als voorwaardelijke straf had staan na een eerdere veroordeling, zo besloot de rechtbank in Roermond dinsdag.

Mishandeling

De 33-jarige patiënt van de kliniek in Oostrum trok in oktober vorig jaar de medewerkster een activiteitenruimte in, waar hij haar dwong zich uit te kleden. Daarna werd zij een kwartier lang toegetakeld. Ook probeerde de man haar te wurgen. Justitie eiste twee weken geleden vijf jaar cel tegen de man.

Pillen

De tbs'er zei op zitting dat hij zich niks meer van het voorval kon herinneren. Volgens het OM klopt dat niet, en pleegde de man zijn daad nadat hij vijftig Ritalin-tabletten had geslikt. De man wist dat hij daarvan 'opgewonden' werd, aldus het OM.

Strafblad

De man is tweemaal eerder voor verkrachting veroordeeld en daarnaast voor poging tot doodslag, poging tot verkrachting en aanranding. De geweldsuitbarsting vond volgens het OM tijdens de proeftijd plaats van een eerdere veroordeling, vier jaar geleden. Ook toen was een medewerkster van een tbs-kliniek het slachtoffer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!