Honderden dijkwachters nodig in Zuid-Limburg

© L1
Het Waterschap Limburg zoekt 200 vrijwilligers die dijkwacht willen worden in Zuid-Limburg.
Normaal werd de taak van dijkwacht in Zuid-Limburg uitgevoerd door mensen van de gemeente en Waterschap, maar daar willen ze nu alleen nog vrijwilligers voor hebben.

Inspecteren
Een dijkwacht inspecteert tijdens het hoogwaterseizoen, dat is van oktober tot en met maart, de dijken in Limburg. Tijdens de open dag van de Waterschapswerf in Sittard kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

Zandzakvulmachines

De informatiedag in de Waterschaploods aan Rijksweg Noord trekt zondag veel bezoekers. Naast de werving van nieuwe vrijwilligers is er nog meer te beleven. Bezoekers krijgen bijvoorbeeld uitleg over pompen en zandzakvulmachines. Ook worden ze geïnformeerd over alles wat met veilig en schoon water heeft te maken en is er een proefopstelling waarmee duidelijk wordt hoe kwetsbaar Nederland is als de zeespiegel verder stijgt.

Plantenzaad

De droogte is ook een belangrijk thema zondagmiddag bij de open dag van het Waterschap. Dijkgraaf Patrick van den Broeck vertelt dat Limburg momenteel dertig emmers regenwater per vierkante meter tekort komt door de droogte. Om mensen aan te moedigen om tegels uit de tuin te halen en planten in te zaai, worden er zakjes plantenzaad uitgedeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!