Europese prijs voor organisaties uit Kerkrade en Linne

De Stichting Euriade uit Kerkrade krijgt de Prijs van de Europese Burger.
Het Europees Parlement kent die prijs jaarlijks toe aan organisaties die begrip tussen de mensen in Europa bevorderen.

Jaarlijks festival

Euriade dankt de prijs aan het organiseren van een jaarlijks festival om de dialoog tussen mensen in de Euregio te bevorderen. Dat festival is opgezet door filosoof Werner Janssen, ook de drijvende kracht achter de uitreiking van de Martin Buber Plaquette.

Heart for Romania

De Stichting Heart for Romania uit Linne krijgt dezelfde prijs. De prijs wordt in de gehele EU ieder jaar maximaal vijftig keer uitgereikt na een nominatie door een Europarlementariër. Euriade is voorgedragen door Duitse parlementslid Sabine Verheyen, terwijl Jeroen Lenaers (CDA) Heart for Romania voordroeg.
Die stichting verleent kleinschalige humanitaire hulp aan personen en instellingen in de sociale, medische en onderwijssector in Roemenië.

Prijzen toegekend

De nominaties zijn op 6 mei goedgekeurd door een nationale jury, waarin drie Nederlandse parlementsleden zitten. De Europese jury besloot deze maand beide organisaties de onderscheiding toe te kennen. Er waren in totaal 103 nominaties, de prijs werd slechts 47 keer toegekend.
De organisaties krijgen geen geldbedrag. Later dit jaar worden de prijzen uitgereikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!