Provincie blijft zich inzetten voor jeugdzorg

© L1
'De provincie laat de jeugdzorg los maar laat ze niet vallen'. PvdA-gedeputeerde Peter van Dijk zei dat aan het slot van een symposium in het gouvernement.
Het symposium werd gehouden omdat de jeugdzorg na 25 jaar is overgegaan van de provincie naar de gemeenten.

Duwtje in de rug

De gedeputeerde wil gemeenten en zorgaanbieders waar nodig een duwtje in de rug geven. Hij wijst als voorbeeld op de steun van de provincie aan de nieuwe stichting Clic. Die moet ervoor zorgen dat de belangen van jongeren en hun ouders goed worden vertegenwoordigd tijdens het overgangsproces naar de gemeenten.

Kindermishandeling

Van Dijk denkt ook aan het faciliteren en steunen van een proefproject bij de aanpak van kindermishandeling. Doel daarvan is het opruimen van schotten tussen de diverse betrokken organisaties zodat bijvoorbeeld de politie rechtstreeks met zorgverleners kan praten.

Vechtscheiding

De gedeputeerde wil ook stimuleren dat het provinciaal vechtscheidingsproject een vervolg krijgt. Daarbij worden ouders en kinderen begeleid bij een uit de hand gelopen scheiding. Tot 1 juli is de provincie nog verantwoordelijk. Van Dijk streeft ernaar dat vervolgens de vier Limburgse jeugdzorgregio's met het project doorgaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!