Afgebrande loodsen alsnog verkocht: ruim twee ton

© Nifoma
De loodsen in Voerendaal die in de nacht van dinsdag op woensdag voor een groot deel uitbrandden en het bijbehorende terrein zijn op een veiling voor ruim twee ton verkocht.
Een onbekende partij betaalde 235.000 euro tijdens een executieveiling in Heerlen. Deze werd woensdagochtend georganiseerd door de Belastingdienst.Opvallende timing

De timing van de brand op het terrein is op zijn minst opvallend te noemen. Rond 2:30 uur begon de brand; exact acht uur voordat het terrein gedwongen verkocht werd tijdens de executieveiling. De politie laat aan
1Limburg
weten dat het onderzoek naar de oorzaak van de brand nog in volle gang is. "Op dit moment wordt de plaats delict bewaakt en is een team van forensische opsporing bezig met een onderzoek", vertelt een politiewoordvoerster.


Drie geïnteresseerden

Ondanks de brand meldden drie partijen zich woensdagmorgen voor het terrein en de bijbehorende loodsen. Zij werden op de hoogte gebracht van de brand en eventuele gevolgen. Zo moet de koper rekening houden met de afgenomen waarde van het terrein. Ook bestaat de kans dat een koper opdraait voor eventuele schade.


Geen chalets

Er werd ook nadrukkelijk aangegeven dat er geen chalets gebouwd mogen worden op de grond. Dat is geen detail: tot voor kort huisvestte het terrein twee chalets. Deze werden na een stevige juridische strijd en onder protest van de bewoners verwijderd. De bewoners, twee broers, waren overigens ook eigenaar van het terrein en de loodsen die in brand zijn gevlogen. Zij weigeren woensdag tegenover deze redactie te reageren op de kwestie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!