Georganiseerde misdaad vertrekt uit Zuid-Nederland

In 2015 werd er in het pand een groot drugslab ontdekt. © Chris Smits
De georganiseerde misdaad lijkt zich weer terug te trekken uit Limburg, Brabant en Zeeland.
Politie en justitie melden dat volgens de NOS in hun verantwoording van de aanpak van de georganiseerde criminaliteit. De productie van drugs lijkt zich weer te verplaatsen naar andere delen van het land.

Aanpak

Volgens justitie vertrekken de criminelen weer uit het zuiden door de intensieve aanpak door politie en justitie. Sinds september vorig jaar worden er in de drie zuidelijke provincies 125 agenten en rechercheurs ingezet om achter hennepkwekerijen en drugslabs aan te jagen.

Resultaten

Vorige maand werden de resultaten van die aanpak bekendgemaakt. Toen bleek dat bijna 150 mensen werden aangehouden en dat er 20 bendes zijn opgerold.

Scholten

Burgemeester Antoin Scholten is namens de Limburgse burgemeesters portefeuillehouder hennepteelt, en herkent het beeld van politie en justitie. Volgens Scholten is er veel winst geboekt op het gebied van de illegale hennepteelt. Hij denkt wel dat er nog veel te winnen is op het gebied van drugslaboratoria en het dumpen van xtc-afval in de natuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!