Laatste deel herinrichting Groote Molenbeek bijna van start

© Istock
Het laatste deel van de herinrichting van de Groote Molenbeek in Horst aan de Maas gaat in november van start.
Dit is een traject van 3,6 kilometer tussen de Tienrayseweg en de spoorlijn Venlo-Nijmegen.

Klimaatbestendig

De herinrichting moet ervoor zorgen dat de beek klimaatbestendig wordt, oftewel dat overstromingen en droogte voorkomen worden, zo laat het Waterschap Limburg weten.

Slingeren

Zo zal de nu nog rechte beek weer gaan slingeren door het landschap en kan de natuur meer haar gang gaan. De aanpassingen moeten ertoe leiden dat het waterpeil op één niveau blijft.

Kanovoorziening

Volgens bestuurslid Joke Kersten van het Waterschap Limburg krijgt de beek een veel vriendelijker uiterlijk en profiteert de landbouw van een stabieler grondwaterpeil. "Ook kan iedereen straks genieten van een natuurlijke gezonde Groote Molenbeek", aldus Kersten. "Er komt namelijk een voet- en fietspad langs de beek, een parkeerplaats en een kanovoorziening."

Bijna klaar

Het grootste gedeelte van de Groote Molenbeek is inmiddels heringericht. Medio 2019 moet het werk aan de Groote Molenbeek klaar zijn. De beek is in totaal 31,5 kilometer lang en ontspringt als een sloot in een landbouwgebied in Grashoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!