Vandaag in L1mburg Centraal: terreurverdachten Weert

Vrijdag in de uitzending van L1mburg Centraal: vier terreurverdachten opgepakt in vakantiepark bij Weert.
Maar ook: SP stapt uit coalitie, wel of geen windmolens in Venlo en nog veel meer nieuws.
Bekijk hier de hele uitzending.

Limburgs Parlement: SP stapt uit coalitie

In het Limburgs Parlement is vrijdagmiddag een politieke crisissituatie ontstaan: de SP is uit de coalitie gestapt. Dat gebeurde nadat er een aanvaring ontstond tussen de meerderheidspartijen tijdens het windmolendebat. Tijdens dat debat kwam het tot een stevige botsing tussen de SP en de overige coalitiepartners over de positie van SP-gedeputeerde Bob Ruers.

Vier terreurverdachten opgepakt in vakantiepark bij Weert

Deze beelden zorgden gisteravond voor de nodige commotie in het land. Terreurverdachten die worden opgepakt in Weert door tientallen leden van een anti-terreurteam. Ze wilden volgens de politie een aanslag plegen bij een evenement. Maar niet op de Weerter kermis die vandaag begint, zo benadrukt Justitie.

Wel of geen windmolens in Venlo?

Het kostte eerst een gedeputeerde de kop, daarna zorgde het maandenlang voor onduidelijkheid bij de omwonenden: het windmolenpark in Venlo. Eerst was gedeputeerde Bob Ruers voor de komst van dat park, dan weer tegen en toen toch weer voor. Al die tijd groeide het verzet vanuit Venlo. De buurtbewoners waren vandaag dan ook massaal aanwezig in het gouvernement om uiteindelijk te horen dat de windturbines er toch gewoon komen.

Laatste rit voor buschauffeur Frans Timmermans

Al vijftig jaar werkt hij met veel plezier bij dezelfde werkgever, Frans Timmermans uit Beek begonnen als monteur en de laatste 12 jaar als buschauffeur, een keer veranderd van baan in een halve eeuw, maar dan wel bij dezelfde werkgever. Maar vandaag komt er dan toch een einde aan zijn lange loopbaan. De laatste rit op weg naar zijn pensioen brengt hem van Maastricht naar Sittard en onze collega Pascal Courbois rijdt met hem mee.

Tom en Wout in Innsbruck

We schakelen ook vandaag weer even naar Innsbruck, waar de nationale wielerploeg met Tom Dumoulin en Wout Poels zich klaar maakt voor de wegwedstrijd op het WK, zondag. In Oostenrijk is onze collega Sander Kleikers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!