Sittard-Geleen heroverweegt locatie opvang Moveoo

© Istock
B en W van Sittard-Geleen kijken of er een alternatieve locatie is voor een woonvoorziening voor Moveoo-cliënten. Die zou in een leegstaand pand aan de Molenweg komen.
Dit wordt gedaan om zeker te weten dat er geen alternatieve locatie over het hoofd is gezien, zo laat een woordvoerster van verantwoordelijk wethouder Leon Geilen (GOB) weten. "Wanneer dit niet aan de orde is, worden de gesprekken voor de beoogde plek aan de Molenweg hervat. Op korte termijn is er duidelijkheid", zegt ze.

Ongenoegen
Buurtbewoners en vier organisaties (de stichtingen De Ophovenerhof en Speelbos Sittard, scouting Sint Jozef en de Vereniging Gepensioneerden Philips) maakten hun ongenoegen duidelijk over de plannen om in het leegstaande pand, waar voorheen het logeerhuis van Pergamijn gehuisvest zat, twaalf cliënten van Moveoo onder te brengen. Het betreft een woonvoorziening voor mensen met onder andere verslavingsproblematiek of psychiatrische dan wel persoonlijke problemen.

Lees ook: Petitie tegen huisvestingsplannen Moveoo in Sittard
De buurtbewoners vinden het onverstandig om in de buurt van stadsspeelbos Sjabolleke en het scoutinggebouw deze doelgroep te laten wonen. Om hun ongenoegen kenbaar te maken hebben de buurtbewoners 259 handtekeningen in de wijken Leyenbroek, Park, Ophoven en Kollenberg opgehaald. Verder is er een online-petitie gestart door scouting Sint Jozef, deze is inmiddels door 850 mensen ondertekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!