Brandweer houdt vuur weg bij tenten op OLS

© Fer Traugott
De brandweer heeft zaterdagochtend kunnen voorkomen dat twee grote tenten op het OLS-terrein in Roermond in vlammen op gingen.
Vlak bij de tenten stonden drie vrachtwagens en een koelaggregaat met 3000 liter diesel in brand.

Overslaan

Het lukte de brandweerlieden om het vuur te blussen voordat het naar de dichtstbij staande tent kon overslaan. Deze tent liep heel lichte schade op.
De vlammen waren rond 7:30 uur gedoofd. Er kwam toen nog wel veel rook uit de resten van de koelvrachtwagens met voedsel. Dat kwam door de wanden van de laadruimtes, die met isolatiemateriaal zijn bekleed. Dat spul blijft lang smeulen en roken. De brandweer zaagde de wanden daarom open.

Lees ook: Brand op terrein OLS in Roermond

Loijweg

De brand werd rond 6:00 in de ochtend gemeld. De rook was tot in de verre omtrek te zien. Op het enorme feestterrein aan de Loijweg is alles klaar voor het het OLS, het Oud-Limburgs Schuttersfeest dat daar zondag wordt gehouden. Vrijdagavond was er al een optreden van Rowwen Heze.
Oververhitting
De oorzaak van de brand is vermoedelijk oververhitting van een koelsyteem. Over het schadebedrag is nog niets bekend. Er is niemand gewond geraakt. Het OLS gaat gewoon door.

Frikandellen
Als gevolg van de brand is een voedselvoorraad met onder meer frikandellen, kroketten en hamburgers verloren gegaan. De organisatie hoopt deze voorraad voor zondag te kunnen aanvullen.
© Paul Bots

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!