Mooi weer buiten, succes met de examens binnen!

© iStock
De eindexamens beginnen! Dat betekent dat 206.300 leerlingen in sportzalen en klaslokalen moeten zweten op moeilijke vragen, terwijl het buiten juist heerlijk weer is om op het terras te zitten.
De leerlingen van het vmbo theoretisch beginnen maandag met natuur- en scheikunde, havisten krijgen economie voorgeschoteld en de examenperiode start voor vwo'ers met Nederlands.

Veel drinken

Uitgerekend op de allereerste dag van de eindexamens wordt het buiten heerlijk warm. De warmste dag tot nu toe. De temperatuur kan maandagmiddag oplopen tot 27 graden. Dat betekent dat het ongetwijfeld ook tijdens het examen warm zal zijn.
Onze tips: 's ochtends lekker in de zon nog even de laatste feitjes doorlezen, goed drinken tijdens het examen en zodra je klaar bent direct een ijsje scoren.
Succes
Meer tips om het eindexamen te overleven? Lees ook: Seks en chocola, de eindexamens beginnen maandag
De redactie van 1Limburg wenst alle leerling heel veel succes met het eerste examen!

Examenvraag economie

Voor iedereen voor wie het examen al voltooid verleden tijd, hebben we nog wel een vraag. Weet jij het antwoord op deze eindexamenvraag economie voor havo?
Uitleg: In 2012 deed De Nederlandse Bank (DNB) onderzoek naar het vermogen van de Nederlandse huishoudens. Uit dit onderzoek is gebleken dat in de periode 2001-2011 zowel de spaartegoeden als de schulden van de Nederlandse huishoudens aanzienlijk zijn toegenomen. Dit wordt volgens de onderzoekers veroorzaakt doordat veel bezitters van een eigen woning de overwaarde van hun woning hebben omgezet in een extra hypothecaire lening. Een hypothecaire lening is namelijk goedkoper dan consumptieve kredieten zoals een persoonlijke lening.
Vraag: Leg uit waarom een hypothecaire lening goedkoper is dan consumptief krediet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!