Horeca in Venlo krijgt toch geen vrije sluitingstijden

Cafébazen in Venlo moeten nog even wachten op vrije sluitingstijden voor de horeca. Een proef daarmee werd vorige maand aangekondigd, maar dat blijkt niet haalbaar.
"Soms komen er meer zaken bij kijken dan je van te voren denkt", zegt burgemeester Antoin Scholten erover tegen Dagblad de Limburger. Venlo start in september wel met een proef waarin cafés de hele week tot 4:00 uur open mogen zijn. Die proef duurt een jaar, daarna wordt bepaald of er alsnog vrije sluitingstijden komen.

Sluitingstijden

"De politie heeft aangegeven de effecten van het loslaten van de sluitingstijden niet te kunnen overzien. Bovendien hebben ze in dat geval capaciteitsproblemen. Die geluiden moet je serieus nemen. Dus laat ons eerst proef draaien met een situatie waarin de hele week de mogelijkheid is om tot 4:00 uur open te zijn. Dat is al een hele verandering ten opzichte van de huidige situatie."

Geluidsnormen

"Ik sta best positief tegenover het loslaten van die sluitingstijden, maar dan moeten er de komende tijd wel nog wat zaken worden geregeld. Denk alleen al aan de geluidsnormen waaraan cafés nu moeten voldoen wanneer ze een nachtvergunning krijgen. Maar we willen ook duidelijkheid hebben wat dit betekent voor de bewoners van de binnenstad", zegt Scholten.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!