Schoten gelost bij arrestatie Weert, terreurverdachte gewond

Het huurbusje waarmee de terrorismeverdachten in Weert de wapens wilde kopen © Weertdegekste
Tijdens het aanhouden van vier terreurverdachten is één persoon gewond geraakt. Dat zegt burgemeester Jos Heijmans van Weert.
Tijdens de politieactie is donderdagmiddag veel verzet gepleegd, er is ook geschoten.

Aanhouding
De verdachten zijn aangehouden op een parkeerplaats aan de Trancheeweg in Weert. "Het is waarschijnlijk een locatie waar de mannen elkaar vaker troffen", zegt Heijmans.

Kermis geen doelwit

De schrik zat er donderdag goed. "Het schiet natuurlijk gelijk door je hoofd dat de kermis het doelwit zou kunnen zijn. Het is een groot evenement, de één na grootste kermis van het land. Logisch dat iedereen die link legt. Alleen volgens de informatie die we nu hebben, was de aanslag niet gericht op de kermis." Wat de locatie voor een eventuele aanslag wel was, is nog niet bekend.

Veiligheidsmaatregelen

Volgens de burgemeester zijn de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen aangescherpt voor de kermis die vrijdag begint. "Dit is ingegeven door de aanslagen van de afgelopen jaren in Europa. Je moet dan denken aan roadblocks en cameratoezicht."

'Laat u niet leiden door terroristen'

Heijmans kan de bezoekers geen garantie geven dat er niets gebeurt. "Maar ik kan iedereen wel beloven dat we uiterst scherp zullen zijn en dat we zaak goed in de gaten houden. Ik doe een oproep aan alle bezoekers: laat u niet leiden door de terroristen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!