'Grote zorgen over dividend afvalbedrijf Attero'

CDA en PvdA in het Limburgs Parlement maken zich grote zorgen over de gevolgen van het 'superdividend' dat is uitgekeerd bij afvalverwerkingsbedrijf Attero.
Attero (voormalig Essent Milieu) werd vorig jaar voor 170 miljoen euro verkocht aan Investeringsmaatschappij Waterland door de toenmalige aandeelhouders. Dat waren verschillende provincies, waaronder Limburg, en een groot aantal gemeenten.

Dividend

De nieuwe eigenaren zouden zichzelf nu al een dividend van 183 miljoen euro hebben uitgekeerd. CDA en PvdA willen weten of dit gevolgen heeft voor de financiering van de sanering van stortplaatsen door Attero en of de kans bestaat dat de Limburgers daar voor moeten opdraaien.
Het CDA vraagt zich ook af of de beloofde investeringen in innovatie nu onder druk komen te staan.

'Sprinkhaanbeleggers'

PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers noemt het "ongelooflijk wat dit soort sprinkhaanbeleggers doen met bedrijven. Ze trekken ze gewoon leeg".
Volgens hem mag dit bij Attero in ieder geval nooit gebeuren 'en al helemaal niet als de rekening daarvan mogelijk bij de belastingbetaler komt te liggen'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!