Nieuws

1Lunch: Lekker blijven zitten op dat stoepje

© Jean-Pierre Geusens
* Geduld op bij vrachtvliegers?* Politie ondervraagt babysitters Brunssum* Maastrichtse stoepzitter hoeft geen boete te betalen
Babysitters Brunssum worden gehoord
De politie ondervraagt vandaag de twee mensen die gisteravond zijn opgepakt voor de dood van een baby in Brunssum. Het vijf maanden oude kindje werd vorige week tevergeefs gereanimeerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat het jongetje een niet-natuurlijke dood is gestorven. Lees meer.
© Bing Maps
Gedoe rond vliegveld kost honderden banen
Zuid-Limburg is honderden banen misgelopen door al het gedoe rond het nieuwe luchthavenbesluit. Daarmee wordt vliegveld Beek beter toegankelijk voor grote vliegtuigen, maar omdat het allemaal te lang duurt kiezen vrachtmaatschappijen nu voor andere luchthavens. Lees meer.
Stoepzitter mag lekker blijven zitten
De Maastrichtse antiquaar Ton Stille mag gewoon op een stoeltje op de stoep voor zijn zaak zitten. Vier jaar nadat hij door overijverige stadswachten tot twee keer toe op de bon werd geslingerd, heeft de rechter zijn vervolging ingetrokken. Lees meer.
© Jean-Pierre Geusens
Limburgers lenen maar weinig boeken
Wanneer heb jij voor het laatst een boek geleend bij de bieb? Mocht je geen pasje hebben, wees dan niet getreurd. Nog maar 17 procent van de Limburgers is lid van een bibliotheek. En daarmee staan we in Nederland helemaal onderaan. Lees meer.

Verdwaalde Poels ziet half China

Even schrikken voor wielrenner Wout Poels: de auto die hem naar de start van de tweede rit van de Ronde van Guangxi moest brengen, raakte de weg kwijt. Onderweg werd hij geconfronteerd met de vreemdste taferelen, maar hij haalde het uiteindelijk wel om op tijd aan de startstreep te verschijnen. Lees meer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!