Nieuws

Video: Verstappen-fans druipen af na uitvallen Max

© Etienne Zegers
Veel Max Verstappen-fans wachten de finish van de Grote Prijs van België niet af nadat Max voor de zesde keer dit seizoen de eindstreep niet haalde.
Al snel nadat de Limburgse Formule 1-coureur in de achtste ronde uitviel, dropen veel in oranje gehulde raceliefhebbers teleurgesteld af richting parkeerplaats.

File
Nog voordat de geblokte vlag wapperde, ontstonden daardoor al de eerste files van autosportliefhebbers die begonnen aan de terugreis. Op de snelwegen van Spa naar het noorden stond even na 17:00 uur al zo'n 30 kilometer aan file. Ook het verlaten van de parkeerplaatsen duurt vaak erg lang.

Kijk voor de actuele verkeerssituatie op 1limburg.nl/verkeer

Druk

Zo'n 100.000 raceliefhebbers zijn zondagmiddag naar het circuit van Spa-Francorchamps getogen, waarvan zeker driekwart afkomstig is uit Nederland. Een groot deel daarvan bracht het hele raceweekend door op de campings rond het circuit, om ook getuige te kunnen zijn van de vrije trainingen op vrijdag en de kwalificaties op zaterdag. Vanwege de race stonden er vrijdag en zaterdag flinke files in de richting van Spa-Francorchamps.


© Etienne Zegers
© Etienne Zegers

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!