1Lunch: Om de haverklap is het raak: gaslek door gegraaf

© 1Limburg
* Andere wending in onderzoek dodelijk ongeval* Nieuwe LEGO-winkel in Nederweert* Duitse lessen in Venlo
Nieuwe LEGO-winkel
Webshop ToyPro opent op 13 oktober de deuren van een fysieke LEGO-winkel in Nederweert. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de eigenaren in vervulling. Lees hier meer.
Dodelijk ongeval Echt
Het onderzoek naar de oorzaak van het dodelijk ongeluk in Echt heeft een andere wending gekregen. Niet de 29-jarige man uit Echt blijkt de auto te hebben bestuurd die op 10 maart tegen een boom botste, maar zijn 15-jarige zusje zat achter het stuur. Dat blijkt uit beelden die enkele seconden voor de botsing gemaakt zijn. Bij het ongeluk kwam een tienermeisje uit Maasbracht om het leven. Lees hier meer.
© Mitch Gossens
Gaslekkages door werkzaamheden
Op twee plaatsen in Limburg is vanochtend een gaslek ontstaan door graafwerkzaamheden. In Venray werd bij de werkzaamheden rond de bouw van huizen een gasleiding geraakt. In Susteren was het raak bij werkzaamheden bij een parkeerterrein op het Willibrordusplein. Enexis moet de laatste tijd vaak op komen draven om een gaslek te dichten. Vorige week ook al vijf keer. Lees hier meer.
© SK-Media
Tweetalig onderwijs
Engelstalig onderwijs wordt steeds populairder op middelbare scholen. In Limburg volgen nu ruim 2.200 leerlingen tweetalig onderwijs. Daarbij worden de meeste vakken, zoals geschiedenis, wiskunde en biologie, niet in het Nederlands maar in het Engels gegeven. Lees hier meer.
Of Duits misschien...
Het Valuascollege in Venlo wil deze vakken niet in het Engels, maar in het Duits gaan geven. Zo kunnen leerlingen makkelijk over de grens in Duitsland aan het werk. Voor dit ingevoerd gaat worden, moet er eerst nog onderzocht worden of er voldoende geschikte leraren zijn om de lessen in het Duits te kunnen geven. Lees hier meer.
© iStock

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!