Vertrouwelijke info Meerssen gelekt door voorzitter Brug-M

© iStock
Voorzitter René van Druenen van de partij Brug-M in Meerssen lekte vertrouwelijke informatie naar de media.
Dat zegt redacteur Christian Janssen van de nieuwssite Marsna Magazine tegen L1.

Voorzitter

Eerder vandaag werd al bekend dat er informatie was gelekt door een lid van het partijbestuur. Nu blijkt het te gaan om de voorzitter van de partij.

Vertrouwelijke info

De redactie van de lokale nieuwssite kreeg sinds 14 maart een aantal anonieme mails met vertrouwelijke informatie rondom de gemeente Meersen. Het ging daarbij in het begin om feiten over de besluitvorming en communicatie tussen leden van de gemeenteraad en het college. Later gingen in de e-mails een aantal raadsleden en wethouders over de tong.
Marsna Magazine onderzocht de afkomst van de anonieme mails en kwam uit bij partijvoorzitter Van Druenen.

Beschadiging

Burgemeester Mirjam Clermonts van Meerssen betreurt de situatie. "Dit is heel erg vervelend. Het is een beschadiging van de politiek", zegt ze. "Ik had gehoopt dat we in Meerssen een nieuwe weg waren ingeslagen."

Jo DeJong

In de gemeente is het de laatste jaren politiek gezien erg onrustig na de zelfmoord van wethouder Jo Dejong. Enkele weken geleden viel het college.
Clermonts overweegt de fractievoorzitters bijelkaar te roepen voor overleg. De partij Brug-M is niet bereikbaar voor een reactie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!