Gemeente Heerlen teleurgesteld over besluit fusie

© L1
De gemeente Heerlen heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van minister Kajsa Ollongren om een streep te zetten door de fusie Heerlen-Landgraaf.
Heerlen vindt het jammer dat de herindeling wordt stopgezet vanwege procedurele redenen.

Herindeling noodzakelijk

Volgens de gemeente hebben meerdere rapporten 'onomstotelijk uitgewezen' dat een herindeling noodzakelijk is. Heerlen geeft aan dat zij er alles aan heeft gedaan om een samenwerking van de grond te krijgen.

Betere aanpak

De uitnodiging van het kabinet voor een overleg om de herindelingsdiscussie in de Parkstad-regio verder te brengen, lijkt Heerlen een goed plan. 'Daarbij blijft een betere aanpak van de sociale en economische achterstanden de belangrijkste prioriteit, maar tegelijkertijd is dit ook een gezamenlijke uitdaging voor het Rijk, provincie en gemeenten', zo staat in een verklaring.

Centumgemeente

Het college van Heerlen roept het kabinet, de provincie en de andere Parkstad-gemeenten op om dit overleg te voeren zodat er alsnog een 'noodzakelijke sterke centrumgemeente' kan ontstaan.
Lees hier de hele verklaring van de gemeente Heerlen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!