Limburgse politici uiten felle kritiek op Pechtold

D66-leider Alexander Pechtold © ANP/Martijn Beekman
De provinciale politiek heeft felle kritiek op D66-leider Alexander Pechtold.
Die riep provincies op om te investeren in de regionale economie en het geld niet op de bank te laten staan. Diverse Limburgse politici wijzen erop dat Limburg al jaren investeert in versterking van de economie met de opbrengst van het geld uit de verkoop van energiebedrijf Essent.

'Goedkoop praatje'

PvdA-gedeputeerde Peter van Dijk spreekt van 'goedkope praat van Pechtold'. GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman vindt dat 'D66 de kiezers zand in de ogen strooit. Pechtold had beter eens met zijn Limburgse D66-collega's kunnen bellen'.
Oud-SP fractievoorzitter Thijs Coppus stelt dat 'provincie en investeren de afgelopen jaren synoniem zijn geworden. Het ging aan Pechtold voorbij, onder de Haagse kaasstolp'. PvdA-fractievoorzitter Weike Medendorp roept 'de jongens in Den Haag' op te letten.

Werkbezoek

Alexander Pechtold brengt vrijdag een werkbezoek aan Limburg. Hij ontmoet onder anderen VVD-gedeputeerde Twan Beurskens. Die laat weten Pechtold 'de grote investeringen in economie, onderwijs en innovatie in Limburg uit te leggen'.
VVD-wethouder Stephan Satijn van Venlo kiest voor een andere invalshoek: 'Bij 12 provincies liggen miljarden op de plank. Neem een voorbeeld aan Limburg'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!