1Lunch: Thee? Chocomel? Nee het is bruin kraanwater?

* Loverboy moet twee jaar de cel in* Grote brand bij kringloopwinkel* Koffie, Chocomel of kraanwater?
Loverboy twee jaar achter de tralies
De rechtbank heeft gesproken: loverboy Armin A. moet twee jaar de cel in voor het aanzetten tot prostitutie van een minderjarig meisje. Ook moet hij het slachtoffer 2500 euro betalen. Het OM had drie jaar geëist. In oktober vorig jaar ontving het 16-jarige meisje uit Heerlen tientallen klanten in Valkenburgse hotels.
Kringloopwinkel in Roermond uitgebrand
Een grote brand in Roermond heeft donderdagochtend een kringloopwinkel in de as gelegd. De brandweer denkt dat het vuur is aangestoken. Voorafgaand aan de brand is een explosie geweest, waarna er mensen zouden zijn weggerend. De hulpdiensten hielden er rekening mee dat er asbest zou zijn vrijgekomen, dat viel uiteindelijk mee.
© Judith van Kessel

Geen dierproeven meer met honden

De Universiteit Maastricht stopt met alle dierproeven met honden, voor de veiligheid van de onderzoekers én de honden. De decaan zegt dat de universiteit "zwicht voor de dreiging van terreur. Maar we kunnen het risico niet lopen dat er iets met mensen of de dieren gebeurt." Overigens gaan de proeven met andere dieren wel door.

Thee? Koffie? Chocomel? Of kraanwater?

Wie met dit weer in Echt (en omgeving) verkoeling wil zoeken in een met de kraan gevuld pierenbadje, zal zijn duik moeten nemen in vies, cola-bruin water. De reden van het bruine kraanwater? Het pompstation in Pey. Daar wordt water met een hoog mangaangehalte uit de grond gehaald. Net als roest zorgt het voor een bruine kleur.
© Henk Hover

Heter, heter, heetst, maar niet de warmste

Wat was het warm hè, vannacht? Hoewel de temperatuur in Limburg niet lager is geweest dan 21 tot 24 graden, is er geen record gebroken. In 1947 en 2002 was het 's nachts namelijk nog warmer. Het weerstation in Arcen gaf afgelopen nacht niet minder aan dan 24,1 graden, in Beek werd het niet 'kouder' dan 22,3 graden. Ook de komende nachten blijft het warm.

Geen privéchauffeur, maar met de trein

Laurens ten Dam heeft alles behalve vedetteneigingen. De wielrenner laat zich zaterdag niet door een privéchauffeur afleveren in Utrecht voor de start van de Tour de France, maar stapt in Maastricht 'gewoon' in de trein. Vorig jaar eindigde Ten Dam als negende.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!