Vergunning vergeten, Pasar Malam in Tegelen geschrapt

Indisch festival. © ANP
Pasar Malam in Tegelen gaat donderdag niet door. Volgens de gemeente Venlo is de organisatie van het evenement vergeten een vergunning aan te vragen.
Daardoor kon niet worden gegarandeerd dat het centrum voldoende bereikbaar is. De Aziatische markt gaat daarom niet door.

Duizenden bezoekers

De organisatie vindt het jammer dat de markt donderdag niet door gaat. "Er komen tussen de 7000 en 10.000 bezoekers naar Pasar Malam", zegt Anita Thijssen van de organisatie. "We hebben veel campings in de buurt en die mensen komen naar onze markt."

Evenementenlijn

De organisatie huurde een bedrijf uit Kaatsheuvel in om onder meer de vergunning aan te vragen. Dat bedrijf, de Evenementenlijn, zegt geen fouten te hebben gemaakt. "Wij hebben wel een vergunning, maar hebben Pasar Malam geschrapt in verband met persoonlijke omstandigheden." De vraag om die vergunning te laten zien, werd niet beantwoord door het bedrijf. "Ik sta nu op een markt, heb het druk en ga het gesprek beëindigen."
Pasar Malam in Tegelen wordt verplaatst naar 27 augustus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!