'Raketwerpers waren niet bedoeld voor motorbende-oorlog'

© MGL/ Arnaud Nilwik
De vijf raketwerpers en zes machinegeweren die vorige week werden gevonden tijdens de grote politieactie tegen de Bandidos, waren waarschijnlijk bedoeld als internationale handelswaar.
Dat melden bronnen rond het onderzoek. Het is niet aannemelijk dat het wapenarsenaal ingezet zou worden tegen concurrerende motorclubs, zoals Hells Angels of Satudarah.

Doorvoerhaven

Grensoverschrijdende wapen- en drugshandel lijkt ook de reden dat de Bandidos specifiek in Zuid-Limburg zijn neergestreken, aldus diezelfde bronnen. De regio, vlak bij de grens met Duitsland en België, zou door de outlaw bikers gezien worden als een ideale doorvoerhaven.

Achter de tralies

De politieactie leidde vorige week woensdag tot de arrestatie van twintig personen, onder wie veertien Bandidos. Daarmee zit het leeuwendeel van de Limburgse tak van de beruchte motorclub nu achter de tralies. Naast de raketwerpers en machinegeweren werden ook munitie, riotguns, een hennepkwekerij en een drugslab gevonden.

Lees hier al het nieuws rondom motorbendes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!