Nog geen duidelijkheid over Foo Fighters

© ANP AFP / Michael Loccisano
Het is nog steeds niet zeker of het optreden van de Foo Fighters op Pinkpop zondag door kan gaan. Later op de zaterdagmiddag maakt de organisatie meer bekend.
Het tijdstip waarop dat gebeurt is zaterdag al meerdere keren uitgesteld.

Geopereerd
Foo Fighters-zanger Dave Grohl is in Zweden geopereerd aan zijn gebroken been. Dat meldde Pinkpopbaas Jan Smeets zaterdagmiddag. Het is onduidelijk of hij nog altijd in het ziekenhuis ligt.

Grohl brak vrijdagavond zijn been tijdens een optreden in Göteborg. Nadat zijn been in het gips was gezet, keerde hij terug op het podium om zittend op een stoel het concert af te maken.

Doorlopend vergaderd

Volgens Jan Smeets heeft de programmacommissie van Mojo de hele nacht doorlopend vergaderd om een artiest te vinden die eventueel de opengevallen plek van Foo Fighters kan innemen. Smeets meldt dat die inspanningen nog niet tot een oplossing hebben geleid. Een beoogde grote band, waarvan hij de naam niet wil noemen, bleek op vakantie te zijn.

Lees ook:- Onduidelijkheid over optreden Foo Fighters op Pinkpop- Foo Fighters-voorman Dave Grohl breekt been

Geruchten
Er zingen geruchten rond dat Pharrell Williams zondag afsluit en de Belgische band Triggerfinger op het oorsponkelijke tijdstip van Williams zal spelen. "Ik hoop dat Foo Fighters goed verzekerd is. Dit gaat hen veel geld kosten."

Geen Kiss
Eerder werd gespeculeerd over de komst van Kiss, als vervanger. Maar dat ziet Smeets persoonlijk niet zitten. "Niet mijn muziek."

Lees hier alles over Pinkpop.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!