L1mburg Centraal: Lilliputters stappen in de ring

© L1
Zondagavond in L1mburg Centraal: ze hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk stonden twee lilliputters tegenover elkaar in de boksring.
Bekijk de hele uitzending hier.

Eerste Europese kickboksduel voor kleine mensen
Ze voelen zich Rico Verhoeven en Badr Hari, zijn alleen iets kleiner van stuk. Een kickbokswedstrijd voor lilliputters in Venray, een primeur in Europa. Zaterdagavond zochten de kleine vechtersbazen elkaar op in de ring. Met een serieuze ondertoon: ze strijden voor de emancipatie van kleine mensen en willen laten zien dat ze, ondanks hun lengte, een heleboel kunnen.

Bekijk hier de hele reportage

Maria Katharina Kasper heilig verklaard
Ze is de stichtster van de congregatie van de Arme Dienstmaagden van Jezus Christus, die in 1859 is ontstaan in Amstenrade. Maria Katharina Kasper uit Duitsland is zondag door Paus Franciscus in Rome heilig verklaard. De zuster leefde van 1820 tot 1898. Volgens Rome is de wonderbaarlijke genezing van een non in 1945, haar werk.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgse voorronde songfestival voor ouderen
Ouderen en zingen, het is populair. Zeker sinds het succes van programma's als The Voice Senior. Er is ook al enkele jaren een songfestival voor ouderen. Zondag was de Limburgse voorronde in Swalmen.

Bekijk hier de hele reportage
Katerontbijt op Oktoberfeest Sittard
Het beste ontbijt om een kater te verdrijven is natuurlijk spek met eieren, véél spek met eieren. Die gingen er zondagochtend dan ook goed in op de camping van het Oktoberfeest in Sittard, waar het bier meer dan rijkelijk vloeit deze dagen.

Bekijk hier de hele reportage

Wintercompetitie veldrijden in warm weer
Voor de wielrenners die in de winter toch hun wedstrijd willen rijden, is er het veldrijden. De eerste wedstrijden zijn al bezig, maar of de weersomstandigheden nu zo geschikt zijn om lekker te crossen is maar de vraag.

Bekijk hier de hele reportage

Marathon Meerssen, van startschot tot bezemwagen
Het was misschien wat aan de warme kant om hard te lopen, maar toch werd er in Meerssen flink doorgerend tijdens de jaarlijkse marathon. Ruim duizend deelnemers stonden er dit jaar aan de start. Vrijwilligers zijn noodzakelijk bij een dergelijke organisatie. Neem nou Ton Vandewall. Hij rijdt al 21 jaar in de bezemwagen, de laatste auto in de marathon, die zorgt dat er niemand achterblijft.

Bekijk hier de hele reportage

Wie schaakt er nog?
De PlayStation heeft het schaakbord verbannen uit de woonkamers. Wie groeit er nog op met een lekker potje schaken tegen opa of vader? Dat de animo afneemt, dat blijkt wel. Twintig jaar geleden waren zo'n 1500 Limburgse schakers aangesloten bij de schaakbond, verdeeld over 40 clubs. Tegenwoordig is dat aantal ongeveer gehalveerd: er zijn nog maar zo'n 700 honderd leden, verdeeld over 24 clubs.

Bekijk hier de hele reportage

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!