Agressieve wasbeer verhuist naar Stichting AAP

© Jean-Pierre Geusens
De agressieve wasbeer die maandagavond in Maastricht werd gevangen, zal woensdagmorgen naar Stichting AAP worden gebracht.
Dierenambulance Zuid-Limburg wist het roofdier in de val te lokken, nadat hij meerdere dieren had doodgebeten.
Honger
Het is overigens de vraag of de dierenambulance de enige dader te pakken heeft. Het is niet duidelijk of één of meerdere wasberen de honger met huisdieren hebben gestild de afgelopen dagen.

Konijn
De wasbeer liet de afgelopen dagen zijn sporen na in de hoofdstad van Limburg. Het laatste slachtoffer dat hij in Maastricht maakte, was een konijn. Daarna kon de dierenambulance de jacht van de wasbeer naar voer stoppen door hem te vangen.

Agressieve wasbeer gevangen na doden konijnHongerig
Vermoedelijk sloeg deze wasbeer vorige week al toe in de tuin van een Maastrichtse. Het hongerige dier zette zijn tanden in het konijn van de vrouw. Toen ze zag hoe die haar konijn aanviel, wilde ze de wasbeer wegjagen. Maar daar was de wasbeer niet van gediend. De vrouw werd gebeten en moest naar de dokter voor een tetanusprik.

Met de wasbeer gaat het overigens goed. Hij zat dinsdagmorgen met een vol buikje tevreden in zijn tijdelijke verblijf bij de dierenambulance, vertelt een medewerkster. Wat er met het beest bij Stichting Aap gaat gebeuren, is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!