Kerkradenaar vervolgd voor door elkaar schudden baby

Kerkradenaar Raymond C. (35) wordt vervolgd voor het mishandelen van zijn dochter. En dat terwijl hij de baby, naar eigen zeggen, alleen maar wilde helpen.
"Dit is een hele complexe zaak", geeft de officier aan. "De man heeft een erg laag IQ en handelde in paniek. Dit was geen opzet."

Door elkaar geschud

Op 18 augustus 2012 was Raymond alleen met zijn dochter. Op enig moment denkt hij te zien dat ze niet meer ademt. Gedreven door paniek, maakt hij de grootste fout van zijn leven. Hij schudt de baby door elkaar.
Het meisje houdt er een hersenbloeding, een netvliesbloeding en blijvend letsel aan over. Ze is inmiddels deels hersteld en volgens de gezinsvoogd gaat het 'relatief goed' met haar.

Medisch expert

Al sinds het incident, dreigt er een straf voor Raymond. Dat hier nog niet over is besloten, heeft alles te maken met een flink pakket van medische documenten. "Ik ben geen medicus, ik snap hier weinig van", zegt de rechter. "We vinden echt dat een expert ons moet uitleggen wat hier staat. Alleen zo kunnen we zien wat de gevolgen zijn geweest van het incident."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!