CDA Limburg: mkb-fonds geldt ook voor zzp'ers

© iStock
Het CDA in het Limburgs Parlement eist dat ook zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) gebruik kunnen maken van het ondersteuningsfonds voor het midden-en kleinbedrijf.
Dat is bewust zo afgesproken in het coalitie-akkoord. "En dus moet dat gewoon worden uitgevoerd", zegt CDA-statenlid Jeu Titulaer. Hij is de initiatiefnemer van het mkb-fonds.

Volkspartij Limburg

Titulaer was dan ook heel verbaasd dat het provinciebestuur in antwoord op schriftelijke vragen van de Volkspartij Limburg liet weten er niks voor te voelen om zzp'ers ook onder het fonds te laten vallen.

Voorjaarsnota

Vrijdag tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota in het Limburgs Parlement wil het CDA dan ook van het provinciebestuur horen dat het zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Coalitie-akkoord

"Iets anders is voor ons niet acceptabel", stelt CDA-statenlid Titulaer. In het recente coalitie-akkoord van CDA, SP, VVD, D66 en PvdA staat dat met het mkb-fonds ook culturele ondernemers, zzp'ers en de land- en tuinbouw worden gestimuleerd.

Miljoenen beschikbaar

In het fonds zit zestig miljoen euro. Daarvan is twintig miljoen bestemd voor bedrijven die een financiering voor bijvoorbeeld een nieuwe machine of een uitbreiding niet rond krijgen. Zzp'ers vallen daar dus ook onder, aldus Titulaer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!