Onno Hoes overwoog rechtszaak tegen PowNed te stoppen

© Harry Heuts
Onno Hoes heeft overwogen de rechtszaak tegen omroep PowNed niet door te zetten. Dat zei hij woensdag in het L1-programma AvondGasten.
"Ik had diep van binnen helemaal geen zin in die rechtszaak. Ik had ook eigenlijk vorige week de stekker eruit willen trekken. Het is allemaal negatieve energie, en je bent met mensen bezig die het allemaal niks interesseert. Want die jongen interesseert het niks, en PowNed interesseert het niks."

PowNed

Hoes ligt met PowNed in de clinch vanwege een heimelijk gefilmd afspraakje. Die beelden brachten hem politiek in de problemen en leidden uiteindelijk tot zijn aftreden. Komende zaterdag vertrekt Onno Hoes als burgemeester van Maastricht.

Afscheid

Na een bijzondere raadsvergadering, waarin onder meer Sjraar Cox, Martin Eurlings en politiechef Gery Veldhuis speechen, vindt er een cultureel programma plaats in het Theater aan het Vrijthof.

Applaus

Met een staande ovatie eindigde dinsdagavond zijn laatste gemeenteraadsvergadering. In Avondgasten vertelde Hoes vertelde dat hij aangenaam verrast was door het applaus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!