Van Rey: 'Begrijp ophef over lidmaatschap 50Plus niet'

© Archief L1
Jos van Rey begrijpt de ophef niet over het feit dat hij lid is geworden van 50Plus.
De ex-wethouder van Roermond zegt dat hij al een half jaar lid is van de ouderenpartij en dat zelf ook niet naar buiten heeft gebracht.

Meedoen
"We gaan met de Volkspartij Limburg ook gewoon weer meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar", aldus Van Rey. Hij vormt momenteel de eenmansfractie van de Volkspartij Limburg in het Limburgs Parlement. Ook zit hij voor de LVR in de gemeenteraad van Roermond.

Invloed
Van Rey noemt het heel normaal dat leden van een lokale partij lid zijn van een landelijke partij. "Het is ook belangrijk landelijk invloed te kunnen uitoefenen. Daarom heb ik met meerdere partijen gesproken", zo zegt hij.

Wet Hillen
De Roermondse politicus geeft als motivering voor zijn keuze voor 50Plus dat die partij zich consequent heeft ingezet voor de pomphouders in de grensstreek en tegen de accijnsverhoging voor benzine. "Ook de kritische opstelling ten opzichte van Europa en hun oppositie tegen afschaffing van de wet Hillen heeft voor mij meegespeeld", zo vertelt hij. De wet Hillen bepaalde dat mensen die hun huis hadden afbetaald geen huurwaardeforfait meer hoefden te betalen. De huidige regering gaat dat geleidelijk terugdraaien.

50Plus-voorzitter: 'Van Rey op kandidatenlijst is ondenkbaar'Ondenkbaar
Van Rey bevestigt het verhaal van landelijk 50Plus-voorzitter Geert Dales dat hij hem een maand geleden in een gesprek heeft verteld dat het ondenkbaar is dat hij een plaats op de kandidatenlijst van 50Plus zou krijgen. Daarvoor is hij niet lang genoeg lid en vormt zijn verleden een obstakel, zo stelde Dales.

Giften
De politicus werd vorig jaar tot één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Volgens het gerechtshof is bewezen dat hij giften heeft aangenomen van zijn vriend projectontwikkelaar Piet van Pol. Ook werd Van Rey veroordeeld voor witwassen en het lekken van vertrouwelijke informatie tijdens de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!