Gedetineerden ruimen stadion van Fortuna Sittard op

© Erwin Minkenberg
Twee gedetineerden van de penitentiaire inrichting (PI) Sittard zijn sinds vorige week aan de slag bij Fortuna Sittard.
Het gaat om een proef, waarbij de gedetineerden het stadion van de erediviseclub opruimen, zoals het afval verzamelen na wedstrijden en de tribunes schoonmaken.

Terugkeer

De gedetineerden zitten in de laatste fase van hun straf. Volgens PI-vestigingsdirecteur Cees Niessen zijn de twee uitgebreid gescreend en daarnaast erg gemotiveerd om werkervaring op te doen bij een sportclub. Ivo Pfennings, algemeen directeur van Fortuna Sittard, is enthousiast over de samenwerking. Hij noemt de proef "een prima opstap richting een terugkeer in de maatschappij."

Samenwerking

Fortuna Sittard en de gevangenis werken samen via het project Werk via Sport van Dienst Justiële Inrichtingen (DJI). Op die manier werken landelijk momenteel zo'n 40 gedetineerden aan hun terugkeer in de wereld buiten de gevangenis. Woordvoerder Robert Meijer van DJI geeft aan dat er al 60 gedetineerden via deze werkwijze een betaalde baan hebben gekregen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!