Nieuws

Familie overleden model vraagt hulp van minister Zijlstra

© Istock/Instagram
De familie van het overleden Limburgse model Ivana Smit vraagt minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken om hulp.
Zijlstra moet volgens de familie de Maleisische regering verzoeken het lichaam van het overleden fotomodel Ivana Smit vrij te geven, dat zegt de advocaat van de woensdag.

Val van Balkon
Ivana Smit overleed op 7 december na een val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. De nabestaanden van het model vertrokken op 8 december naar Maleisië om de toedracht van haar overlijden uit te zoeken.

Verdacht
Volgens de advocaat zijn de omstandigheden waaronder Ivana is overleden uiterst verdacht en is de exacte toedracht van het overlijden onduidelijk. "Wat de rol van het echtpaar bij de dood van Ivana zou zijn geweest is ook nog onbekend. Van een grondig opsporingsonderzoek blijkt geen sprake te zijn geweest." Er zouden ook harddrugs in haar lichaam zijn aangetroffen, stelt hij.
Weer naar huis
Volgens hun advocaat bleken ze daar weinig voor elkaar te krijgen en keerden ze afgelopen week weer naar huis. "Inmiddels zijn er bijna twee weken verstreken sinds het overlijden van Ivana, maar blijkt haar stoffelijk overschot nog altijd niet te zijn vrijgegeven. De hele gang van zaken is voor hen ondraaglijk", aldus de advocaat.

Hartinfact
De vader van het model is na terugkomst getroffen door een hartinfarct. "Zij kunnen niet bevatten dat de Maleisische autoriteiten nog niet tot vrijgave van het lichaam zijn overgegaan." De advocaat zegt dat de familie er volledig aan onderdoor gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!