Dossier Eline Melters gesloten: zelfmoord, concludeert OM

De ouders van Eline met een foto van hun dochter. © BN DeStem
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het nieuwe onderzoek naar de met vraagtekens omgeven dood van Eline Melters in Urmond afgerond.
Het OM blijft bij zijn eerdere conclusie: de toen 23-jarige Melters pleegde in 2009 zelfmoord.

Zelfmoord

Eline Melters werd zo'n zes jaar geleden dood en naakt gevonden op een veldje bij de kerk in haar woonplaats Urmond. Het Openbaar Ministerie concludeerde destijds na onderzoek dat ze zichzelf om het leven had gebracht, maar de ouders van Eline denken daar anders over.

Nieuw onderzoek

Na een gesprek met de ouders, vorig jaar zomer, werd besloten dat opnieuw naar het onderzoek moest worden gekeken. Een groep officieren van justitie die niet eerder bij de zaak betrokken was, bekeek de zaak nogmaals. De officieren besloten dat er nieuw sporenonderzoek verricht moest worden.
Dat onderzoek is nu afgerond. De conclusies van de nieuwe forensische resultaten hebben het OM niet op andere gedachten gebracht. Het dossier is daarom donderdag gesloten. De ouders van Eline Melters zijn op de hoogte gebracht van het besluit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!