leden van Jeunes Restaurateurs d'Europe in Roermond

© ANP
Uit Milaan, Madrid, Salzburg en Stuttgart waren ze op uitnodiging van hun Nederlandse collega's van de Jeunes Restaurateurs d' Europe (JRE) naar Roermond gekomen om daar hun tweejaarlijkse congres te houden.
In totaal waren er 270 jonge restaurateurs ( koks met een eigen restaurant) uit 14 Europese landen aanwezig.

Verrast
Verrast waren ze door de rijkdom aan cultuurschatten en de culinaire ambities van Roermond en de regio Midden Limburg, aldus de Spaanse voorzitter van JRE, Ramón Días Barbería.

Ontvangst in stadhuis
Het tweedaagse congres begon zondagavond met een ontvangst op het stadhuis van Roermond. Maandag was er eerst een officieel deel, waar de directeur van Michelin Michael Ellis de jonge restaurateurs toesprak. Daarna deden Franse restaurateurs een klemmend beroep op hun collega's uit de andere landen om hen te helpen opnieuw een afdeling JRE Frankrijk op te richten.

'Dutch cuisine
's Middags was er op kasteeltje Hattem een 'foodmarkt', waar de restaurateurs kennis konden maken met producten uit de 'Dutch cuisine', zoals oesters, gerookte paling, Limburgse wijnen en de 'kaviaar van het Zuiden', flinterdunne reepjes lardospek Livar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!