Nieuwe Statenleden geïnstalleerd

© iStock
In het gouvernement in Maastricht is het nieuwe Limburgs Parlement geïnstalleerd.
28 van de 47 statenleden zijn nieuw. Dat cijfer is wel een beetje geflatteerd omdat ook 4 zittende gedeputeerden mee tellen. Als ze terugkeren in het provinciebestuur, komen andere statenleden in hun plaats. Maar dat zijn dan niet allemaal nieuwelingen.

Comeback

Drie statenleden maakten hun comeback : Peter Visser van de SP, Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren en Jos van Rey namens de Volkspartij Limburg. Eind december 2011 nam Van Rey afscheid van de staten, toen nog als VVD'er.

Van Rey

Van Rey zegt terug in de staten te zitten met een gevoel van "jammer wat er de afgelopen twee-en-een half jaar allemaal gebeurd is. En jammer dat de VVD-Limburg en de VVD-Roermond een standpunt hebben ingenomen dat ik niet heb verdiend." De VVD vindt dat van Van Rey niet op een kandidatenlijst kan staan zolang hij verdacht wordt van corruptie.

Popelende Wassenberg

Frank Wassenberg verdween vier jaar geleden uit het Limburgs Parlement. Maar hij is nu dus terug. "Ik sta te popelen om weer aan de slag te kunnen om de voor onze partij belangrijke onderwerpen weer op de politieke agenda te zetten", aldus Wassenberg.

Vrouwen

In het nieuwe Limburgs Parlement zitten elf vrouwen , twee meer dan in de vorige periode. Als het CDA volgens verwachting weer gedeputeerden gaat leveren, komt daar nog eentje bij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!