Timmermans blijft Heerlenaar met gezin in Brussel

© Istock
Eurocommissaris Frans Timmermans is blij dat zijn gezin nu bij hem in Brussel woont. Toch is de trek naar de Europese hoofdstad voor hem niet definitief.
Hij zegt dat in het L1-programma AvondGasten.

Gezin

Eerder kon Timmermans alleen in het weekend, tijd met zijn gezin doorbrengen. Doordeweeks zat ie helemaal alleen in Brussel in zijn woning daar. "Dat ik nu herenigd ben met mijn gezin is een heel mooi cadeau. Dat heeft me echt enorm veel moed gegeven en ook een beter gevoel. Ik kan daardoor ook beter werken en zit beter in mijn vel".

Heerlenaar

Toch blijft hij zichzelf zien als Heerlenaar. "Je kunt mij wel uit Heerlen weghalen, maar je kunt Heerlen niet uit mij weghalen." Ondanks zijn verhuizing komt Timmermans nog bijna wekelijks naar zijn bakermat. De voormalige woning van de politicus staat overigens nog steeds te koop.

Levenskwaliteit

Het is voor het eerst in zijn politieke loopbaan, dat Timmermans zijn gezin nu veel meer ziet. "Dat heb ik nooit meegemaakt, al die jaren in de politiek. Nu zijn ze altijd hier bij mij. Dat is een geweldige verbetering van mijn levenskwaliteit", zegt Timmermans.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!