Oktober tot nu toe: recordzonnig en extreem droog

© Jean-Pierre Geusens
Het is nog niet eerder voorgekomen dat de eerste twintig dagen van oktober zo zonnig waren in Limburg.
Dit meldt Meteo Limburg.

Zonuren

In de regio Maastricht bedroeg het aantal uren zon deze maand tot dusver maar liefst 142 uur: dit is bijna het dubbele van normaal en de normale uren zon voor de hele maand september. Tot dit jaar waren de eerste twintig oktoberdagen in 1959 en 2005 recordzonnig met 135 zonuren.

1 mm regen

Verder is het extreem droog in Noord- en Midden-Limburg met slechts 2 tot 4 mm regen tot dusver deze maand. Van de bijna 300 KNMI-neerslagstations in ons land is Kessel-Eik het droogste neerslagstation met tot dusver deze maand slechts 1 mm regen.

Iets kouder

Ook zondag is het droog en zonnig, maar volgende week wordt het overdag iets kouder en het gaat stevig waaien. Er komt veel bewolking, waaruit af en toe een beetje regen valt. Eind volgende week, bij het begin van de wintertijd, komen de middagtemperaturen niet meer boven de 10 graden. Dit is wel kouder dan normaal en mogelijk valt er dan iets meer regen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!