Nieuwe naam voor Maasbrug in Roermond?

De Maasbrug in Roermond. © Flickr/Olaf Eckhardt
De Roermondse Maasbrug moet, als het aan de provincie ligt, op korte termijn de Louis Raemaekersbrug gaan heten.
Gedeputeerde Ger Koopmans heeft de gemeente gevraagd om mee te werken aan een naamswijziging.

Politiek tekenaar
Het gemeentebestuur zegt hierover in gesprek te zijn met Stichting Louis Raemaekers (1896-1956) en zal binnenkort een definitieve beslissing nemen. Rijkswaterstaat, eigenaar van de brug, gaf al eerder groen licht. De stichting probeert al jaren om de Maasbrug of een straat vernoemd te krijgen naar de Roermondse politiek tekenaar die in zijn tijd wereldberoemd was. Bij de gemeente vond de stichting in eerste instantie geen gehoor, daarop werd om steun van Ger Koopmans (CDA, Cultuur) gevraagd. Die riep het Roermondse stadsbestuur onlangs op om medewerking te verlenen.

Belangrijkste verbinding in Roermond
Secretaris Hein van der Bruggen van de stichting is blij met deze doorbraak en heeft goede hoop dat de Louis Raemaekersbrug er nu daadwerkelijk komt. "De Maasbrug is historisch gezien de belangrijkste verbinding in Roermond. Dat deze ruim honderd jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt vernoemd naar de beroemdste Roermondenaar van die tijd, zal zijn weerklank vinden in Europa en daarbuiten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!