16 minderjarige comazuipers in ziekenhuis tijdens carnaval

© iStock
Bij de ziekenhuizen in Limburg zijn dit jaar tijdens carnaval in totaal 16 minderjarigen met een alcoholvergiftiging binnengebracht. Uit de cijfers blijkt dat het niet om heel jonge drinkers gaat.
In Roermond werden er vijf minderjarige comazuipers opgenomen, van 15 en 16 jaar oud. Dat is er één meer dan vorig jaar. Het aantal volwassen met een alcoholvergiftiging bleef daar gelijk, namelijk zes.

Verdubbeling in Venlo

Op de spoedeisende hulp in Venlo verdubbelde het aantal minderjarige comazuipers ten opzichte van 2014, van twee naar vier. De jongste was daar 16 jaar.

4 jongeren in Maastricht

Het ziekenhuis in Maastricht behandelde vier jongeren onder de 18 met een alcoholvergiftiging. Dat is er één minder dan vorig jaar. De jongste was 16. Het aantal volwassenen met een alcoholvergiftiging daalde daar ook, van twintig tot twaalf.

Comazuipers in Heerlen

Het ziekenhuis in Heerlen telde drie minderjarige comazuipers, vorig jaar waren er dat nog vijf. De precieze leeftijden wil een woordvoerder om privacyoverwegingen niet geven. In totaal werden in Heerlen 35 mensen met een alcoholvergiftiging binnengebracht. Dit waren er vorig jaar nog 30.
In Weert en Sittard-Geleen zijn dit jaar geen minderjarige comazuipers binnengebracht. Daar werden respectievelijk wel twee en zeven meerderjarigen met een alcoholvergiftiging behandeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!