Gewonden bij schietpartij motorrijders in sporthal Sittard

© Archief L1
Sportzaal De Kemper in Sittard was donderdagavond het toneel voor een gewelddadige confrontatie tussen leden van een of meer motorclubs.
Een groep volleyballers was bezig met een training, toen er volgens trainer Frank Webers van de sporters buiten een schot klonk.

Vechtpartij

Terwijl de sporters in paniek een goed heenkomen zochten, kwam een groep motorrijders het café van de sporthal binnen. Zij werden gevolgd door een tweede groep, waarna er een vechtpartij uitbrak. Daarbij werd volgens Webers opnieuw geschoten.

Politiemacht

Na de schietpartij werd de sporthal al snel omsingeld door een grote politiemacht, gaat de trainer verder. Niemand mocht er in of uit. Pas na een half uur mochten de volleyballers in kleine groepjes en onder politiebegeleiding weer naar buiten. Of de motorrijders zich toen al uit de voeten hadden gemaakt is niet duidelijk.

Gewonden

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er donderdagavond in Sittard een 'conflict' is geweest waarbij drie gewonden zijn gevallen. De rest is volgens de woordvoerder nog in onderzoek.
Confrontatie motorrijders Sittard: handbaltrainer Frank Webers (7 mei 2015)
Trainer Frank Wevers over de schietpartij

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!